Radni posjet zamjenika ministra poljoprivrede Tugomira Majdaka LAG-u Petrova Gora /
› › › Ovdje - Reportaža na Radio TV Banovina › › ›

10 Aug2016.

Mjesto: Područje LAG-a Petrova Gora

Zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak došao je u radni posjet Lokalnoj akcijskoj grupi Petrova Gora dana 10. kolovoza 2016. godine

S zamjenikom ministra poljoprivrede u prostorijama LAG-a U Vrginmostu sastali su se voditeljica LAG-a ljubica Šolić, načelnici općina Topusko Vlado Muža, Gvozda Branko Jovičić i Vojnića Nebojša Andrić. Lag Petrova Gora inače obuhvaća pet općina s područja Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije – Topusko, Gvozd, Vojnić, Krnjak i Barilović.

Na početku je Tugomir Majdak izložio ciljeve Ministarstva poljoprivrede, posebice prema malim i srednjim gospodarstvima kakva većinom i jesu na području LAG-a Petrova Gora. Glavni ciljevi ministarstva su spasiti ruralni prostor, potaknuti zapošljavanje i zadržati mlade ljude na ruralnim područjima.

Voditeljica LAG-a Petrova Gora Ljubica Šolić iznijela je neke značajke područja koje obuhvaća ovaj lag, mjere koje poduzimaju u svom djelovanju, te neke konkretne podatke o privlačenju sredstava po pojedinim mjerama. Pri tome se i zahvalila zamjeniku ministra poljoprivrede na dolasku i zanimanju za konkretne probleme na terenu.

U ovom radnom posjetu predviđen je i obilazak nekoliko OPG-a, te sastanak s predsjednikom Lag-a Petrova Gora Draženom Perakovićem.

Načelnici prisutni na susretu iznijeli su probleme na području njihove općine te ideje za daljnje poboljšanje suradnje s ministarstvom i korisnicima mjera ministarstva poljoprivrede.

Nakon sastanka u prostorijama LAG-a Petrova gora zamjenik ministra s voditeljicom LAGa i načelnicima krenuo je u obilazak OPG-a i susret s predsjednikom LAG-a Draženom Perakovićem, načelnikom općine Barilović.

Reportaža Radio Tv Banovine

KOMENTARI