Predstavljanje Lokalne razvojne strategije

prirucnik

Lokalna akcijska grupa "Petrova Gora" organizirala je predstavljanje izrade Lokalne razvojne strategije u Topuskom, Vojniću i Bariloviću.

 • Veljača 04, 2016

Prisustvovali su predstavnici udruga, turističke zajednice, poljoprivrednici, subjekti gospodarstva i lokalne uprave.

Čitaj više +

Radionica izrada lokalnih razvojnih strategija LAG-ova održana u Zagrebu

radionica

U Zagrebu je 19. siječnja 2016. u organizaciji Hrvatske mreže za ruralni razvoj (HMRR) održana radionica "Izrada Lokalnih razvojnih strategija LAG-ova".

 • Siječanj 20, 2016

Radionicu su moderirali Ivan Čupić, član Povjerenstva za izradu Pravilnika za podmjeru 19.2., 19.3. i 19.4. ispred HMRR-a i Marina Koprivnjak, koordinatorica HMRR-a.

Čitaj više +

Prezentacije sa susreta LAG-ova

prirucnik

Nekoliko PowerPoint prezentacija koje su predstavljene na radnom susretu LAG-ova u Topuskom.

 • Prosinac 05, 2015

Continuous improvement of Finnish Leader, November 2015, M19._Topusko_02.12.15.- Ciprijan, ZadrugeTopusko

Čitaj više +

RADNI SUSRET LAG-ova u Topuskom

prirucnik

Od 02.12. - 04.12. 2015. u Topuskom je održan radni susret LAG-ova iz Republike Hrvatske i inozemstva. Video i reportaža na Radio Banovina.

 • Prosinac 05, 2015

Jedan od najprepoznatljivijih LAG – ova u Hrvatskoj je LAG Petrova gora koji obuhvaća Općine Barilović, Vojnić, Gvozd, Topusko i Krnjak.

Čitaj više +

Radionica “EvaluationWORKS! 2015

prirucnik

U suradnji Ministarstva poljoprivrede i Europske podrške za evaluaciju ruralnog razvoja (European Evaluation Helpdesk for Rural Development) u Zagrebu je 19. studenog 2015. godine održana radionica “EvaluationWORKS! 2015”.

 • Studeni 23, 2015

Teme radionice bile su prilagođene specifičnim evaluacijskim potrebama svake države - članice, te su obrađene dvije teme: 1. Uvod u Zajednički sustav za praćenje i evaluaciju
2. Evaluacija Lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova)

Čitaj više +

Obavijest: mjera 4 - ulaganje u fizičku imovinu

Na području Lag-a " Petrova Gora " odobren je iznos potpore svim korisnicima u ukupnom iznosu od 21.900.584, 87 KN. Čestitke korisnicima!

Objavljeno na stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju-a;

Radionica "Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima"

prirucnik

U Vojnicu održana animacijska radionica , u svrhu predstavljanja Natječaja MP MJERA 6 - Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja PODMJERA 6.1 - Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima.

 • Listopad 12, 2015

Voditeljica ureda Lag-a "Petrova Gora " prisutnima je predstavila Natječaj za podmjeru 6.1, dok je gospođa Bernarda Dobrinić iz SS pojasnila izračune ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva.

Čitaj više +

“Hranimo se lokalno – Povežimo se sa selom” na TV Banovini

prirucnik

Lokalna akcijska grupa Petrova gora organizator je manifestacije “Hranimo se lokalno – Povežimo se sa selom”, koja se tijekom kolovoza održava na tri lokacije na državnoj cesti D1 – Karlovac – Plitvice. Ovdje možete pogledati reportažu s Radio TV Banovine.

 • Kolovoz 12, 2015

Osim što žele “oživiti” ovu “staru” cestu, na kojoj je promet slabiji otkad postoji autocesta, organizatorima je cilj i potaknuti poljoprivrednike na direktnu prodaju, a kupce na to da kupuju svjež, domaći i zdrav proizvod lokalnih proizvođača.

Čitaj više +

Uz cestu D1 štandovi s domaćim poljoprivrednim proizvodima

prirucnik

Domaće tikvice, rajčice, paprika, češnjak, mahune, med, suho voće, aronija – ovo su samo neki od proizvoda obiteljsko polj. gospodarstava s područja Barilovića, Vojnića, Krnjaka, Slunja i Vukmanićkog Cerovca, koje možete naći na tri lokacije uz državnu cestu D1.

 • Kolovoz 07, 2015

Štandovi su postavljeni kao dio manifestacije "Hranimo se lokalno, povežimo se sa selom", koju je organizirala Lokalna akcijska grupa Petrova Gora s ciljem promoviranja domaće poljoprivredne proizvodnje i direktnog povezivanja poljoprivrednika s kupcima.

Čitaj više +

Lag Petrova Gora predstavio se na Lag summer festivalu u Biogradu

prirucnik

Lag Petrova Gora predstavio se na trodnevnoj manifestaciji Lag Summer Festival, koja se održavala u Biogradu na Moru, u organizaciji Lag-a Laura, od 26. - 28. 06. 2015

 • Lipanj 29, 2015

Ova manifestacija okuplja najveći broj Lag-ova iz zemlje i svijeta te izlagače ruralnih proizvoda. Zahvaljujemo se domaćinima te izlagačima s područja Lag-a Petrova Gora.

Čitaj više +

Radionica potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava - Krnjak

prirucnik

Dana 27.05 Lag Petrova Gora održao je animacijsku na području Općine Krnjak, u svrhu predstavljanja Natječaja za podmjeru 6.3 - Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

 • Svibanj 28, 2015

30 - tak potencijalnih korisnika upoznato je s uvjetima Natječaja, te potrebnom natječajnom dokumentacijom i načinu prijave. Lag Petrova Gora ponudio je korisnicima pomoć pri popunjavanju prijave na Agronet.

Čitaj više +

Radionica potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava - Gvozd

prirucnik

Održana je radionica u okviru animacijskih aktivnosti u svrhu predstavljanja natječaja Ministarstva Poljoprivrede Program Ruralnog razvoja Rebublike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. Predavanje je održano 02.05.2015. u prostorijama Lag-a Petrova Gora.

 • Svibanj 05, 2015

- MJERA 6 - Podmjera 6.3. Potpora razvoju malih pojoprivrednih gospodarstava. Predavanje je održao Tugomir Majdak.

Čitaj više +

BROŠURA LAG-A PETROVA GORA - "PUTEVIMA NAŠEG KRAJA"

prirucnik

Lokalna akcijska grupa Petrova Gora je osnovana 17.03.2010. s ciljem sudjelovanja u poticanju ruralnog i regionalnog razvitka, provedbe programa...

 • Svibanj 04, 2015

Brošuru možete čitati direktno na našoj stranici, podijeliti na društvenim mrežama ili skinuti na računalo. Kada brošuru zatvorite možete istu podijeliti klikom na facebook ili twiter gumb

Čitaj više +

EDUKACIJA - IZRADA POSLOVNOG PLANA

prirucnik

Dana 18.04 i 19.04 u prostorijama Lag-a Petrova Gora održana je edukacija o izradi poslovnog plana, na kojoj su polaznici prošli kroz sve relevantne elemente izrade poslovnog plana za MJERU 6.  

 • Travanj 21, 2015

Predavač je bio Marko Mrkalj iz tvrtke Okorak - kroz dvodnevnu edukacijsku radionicu upoznao je korisnike s osnovama poslovnog plana i hodogramom izrade.

Čitaj više +